15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://hrpozitif.net 300 true 0

HR+

Performans Artırıcı İlaç Prospektüsü

Performans Artırıcı İlaç Prospektüsü

0 Comments

Formülü:

%24,1 Verim artışına eşdeğer %1 Zaman + %4,72 Sorumluluk + %0,2 Zekâ + %11,3 Gözlem içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:
  • Firmanın performans uygulanacak biriminde, ekip içi personellerin firma genelindeki birimlere nazaran durağan seyri,
  • Firmanın performans uygulanacak biriminde, ekip içi personelin birim içi potansiyele göre geride kalması,
  • Departmanlar arası uyumsuzlukların giderilmesi,
  • Topyekûn verimlilik artırmak,
  • Ölü toprağının atılmasını sağlamak,
  • Firma içi rekabeti perçinlemek,
  • Firmaya bağlılığı artırmak,
  • Kariyer planı oluşturarak verimi artırmak,
  • Bakın boş durmuyoruz, bir şeyler yapıyoruz diye göstermek gerektiği durumlarda, kullanılmak içindir.
Kontrendikasyonları:

Yalnız harici kullanım içindir. Performans artırıcı uygulanacak çalışmalarda yer alan maddelerden birine karşı hassasiyeti olan kişilerde kullanılmamalıdır. Kullanıldıktan sonra personelde, birimde veya firma genelinde herhangi bir reaksiyon (kızarma, bozarma, sıkılma, selam-sabah kesilmesi, performans düşüşü, istifa/yeni iş arama konularında artış) ortaya çıkması halinde tekrar kullanılmamalıdır. Tedbir olarak hamilelerde, emziren annelerde, yeni evli kadınlarda (1 yıl içinde tazminatlı olarak işten ayrılma super power’ı nedeniyle), şahsına münhasır personellerde, uzun süreli kullanılmamalı, dikkatli olunmalıdır. Ev içi stres, ayın sonunu ancak getirme ya da sevgiliden kaynaklanan isteklendirme ihtiyaçlarında etkili olmayabilir. Dozajı artırmak bu tip kişiliklerde işe yaramayacağı gibi sizin de zamanınızı gereksiz yere alacaktır.

Uyarılar/Önlemler:
  • Kullanmadan önce kullanım kılavuzunu mutlaka okuyunuz (bu maddeyi okuduğunuza göre zaten okuyor olmalısınız),
  • Lokal iritasyon veya hassasiyet gelişirse kullanmaya devam etmeyiniz,
  • Çok uzun süreyle ve geniş bir alanda kullanılırsa (alakasız kişiler üzerinde uygulanırsa) aşırı pohpohlanmaya bağlı, istenmeyen havaya girmeler, gereksiz terfi beklentileri ortaya çıkabilir. Dikkatli olunmalı, bir uzman gözetiminde kullanılmalıdır,
  • Kötek; yardımcı olmaktan çok geç kalınmış (gelişim çağında yapılsaymış keşke) ihtimali daha fazladır,
  • İnsanlar makine değildir ama yanlış hareket ile onlar da bozulabilirler ve yerine yenisini koyamayabilirsiniz,
  • Gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmaması, birim ya da firma içi cerahat oluşumunu artırabilir. Doğuştan gelen alışılmış ezikliklerde, olumsuz etkisi nadiren görülmektedir.
Yan etkiler/Advers etkiler:

Yeterli dozaj verilmediği veya fazla olduğu durumlarda yöntem hiç beklenmeden kesilmeli, “Sen büyüksün İstanbul? Yoksa ben mi?” Havalarına girilmeden yeni personel aranmaya başlanmalıdır. İstenmeyen bir etki, ani bir patlama görüldüğünde 3 gün içinde Kolluk Kuvvetleri, SGK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na İş Kazası bildiriminde bulunmanız gerekir. Hoş, patlama olmasa dahi İş Mahkemelerinde tekrar karşılaşmanız çok doğal olacaktır.

İlaç etkileşimleri:

Zam, Terfi birlikte ve altın oranda verilmelidir. Bu iki süreç birbirleri arasında ilginç bir orantı ile çalışır. Bu nedenle; bazen birini vermeden diğerini vermek bazen ise ikisini birden vermek, sigara molalarının artmasına, daha fazla dedikoduya yol açacağı unutulmamalıdır. Sorunun bu müdahalelerle durdurulamadığı üst seviye çalışanlarda Esnek Yan Haklarla da ilerlenebilir; bazı durumlarda beklenen etkileşim bu safhada yakalanabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Kişilerin isteklendirme kriterleri değişiklik gösterdiği için dikkatli olunmalıdır. Kimine yüklenme, ensede boza pişirme, sık sık soru sorma işe yararken; kimilerinde yaparsın sen, kaçar mı senden; diğer bir personelde ise serbest bırakma, destek olma performansı artırabilir. İlacın kullanım şekli “Gaz” olarak haftalık alımlar şeklinde kullanılır ve hafta içinde bir ile başlayıp ay içinde beşi geçmemelidir. Zam ve Terfi için yıl içinde birden az olmamalı, eğer etkileşim segmentleri ayrı tarihlerde ise ikiyi ise kesinlikle geçmemelidir. Kişileri çok iyi gözlemlemeli, çabuk strateji değiştirebilmeli, her bir birim ya da departmanın kendinden önceki/sonraki işi bilmesi ve buna göre ürün çıkarması hatta şirket hedefine herkesi koşturmak önemlidir. En önemli kriterler dinlemek, daha çok dinlemek, gözlemlemek, ön yargısız gözlemlemek, anlamak, gerçekten anlamak…

Eşdeğerleri/Muadilleri:

Bu ilaca eşdeğer ilaç bulunamadı.

Ne yazık ki; reçetesiz satılır.

İnovasyon Çakıl Taşlı Yolda Tenis Oynamaktır
Previous Post
İnovasyon Çakıl Taşlı Yolda Tenis Oynamaktır
Hangi Meslekten Olursan Ol, Yaratıcılığa Gel
Next Post
Hangi Meslekten Olursan Ol, Yaratıcılığa Gel

0 Comments

Leave a Reply