15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://hrpozitif.net 300 true 0

HR+

secme-yerlestirme

SEÇME YERLEŞTİRME!..

0 Comments

Yazar: Tolga Eligül

secme-yerlestirme

Seçme evet, sen sen gel. Aranan nitelikler ne, bu mu bence bunları bir de senden duyalım, o da ok. Şimdiii yerleştirelim bakalım.

Beraber çalışacağın arkadaşlar kimlerdi;

  • İpsiz,
  • Kirli,
  • Kurşun,
  • Kokoş,
  • Memur
  • Geronimo.

 

SEÇME YERLEŞTİRME!..

secme-yerlestirmeYazar: Tolga Eligül

Seçme evet, sen sen gel. Aranan nitelikler ne, bu mu bence bunları bir de senden duyalım, o da ok. Şimdiii yerleştirelim bakalım.

Beraber çalışacağın arkadaşlar kimlerdi;

  • İpsiz,
  • Kirli,
  • Kurşun,
  • Kokoş,
  • Memur
  • Geronimo.

Öncelikle İpsiz’den başlayalım.

Bekar, erkek, ziyarete Obama gelmeyecekse kirli sakallı, çapkın ama olsa da olur olmasa da, peşinden koşturmaz döner gelir nasıl olsa, daha iyisini mi bulacak, gözler sürekli yeni uyanmış gibi (hani daha az önce uyanmış yıkamaya fırsat bulunamamış o süre içinde), ailesi ile birlikte yaşıyor fakat selamlaşmadığı gün çok, işinde uzman, dahi kapasiteli, üşengeç.

Kirli;

Evsiz modunda, erkek, her hamam gidişinde muhakkak traş olur (en iyi ihtimalle iki haftada bir), bir de kız arkadaş ile ilk buluşmada (senede iki olduğunu duyanlar var), özünde iyi insan ama istekli değil, Manav olmak için hareketsiz, Kasap olmak için yorgun, ailesinin en çok içinde olan insan, hep beraber film, magazin, yarışma programı seyrederken abur cubur delisi, sakallı ama bıyık az, biraz kilolu, şirin bile sayılabilir.

Kurşun;

Jöleli, keskin yan yatmış saç kesimli, erkek, genelde takım elbiseli, cumartesi hariç traşlı, gömlek, pantolon her zaman ütülü jilet gibi, kesin net konuşan, atılgan, tüm bayanlara yakın ama daha hiç birine bir akşam olsun yemek teklif etmemiş, iş’te atılgan, toplu ulaşımcı, salata ve bilumum onun sapı bunun kökü yiyen, az alkol alan, dost canlısı ama fazla samimi olmayan, tek yaşayan fakat kimseyi ağırlamayan, evde kitap okuyup national geographic seyreden, kaplumbağa besleyen ve kaplumbağaya fazla yem vermeyip ona da rejim yaptırtan, muhtemelen görücü usulü evlenecek, clark kent sendromlu ama gömleğine kıyamayan.

Kokoş;

Sarışın, kızıl yok yok siyah yani bayan, ayakkabısı ile çantası aynı renk olmak zorunda, sadece tabakasından sigara içer, sigarasını kendi yakmaz, yakacaksa içmez, babeti/botu yoktur, monitörün altında aynası durur ve tabakasının iç kapağında ve arabasının güneşliğinde ve ev telefonun üst duvarında, çoook özlediği birine bile sarılıp havayı öper, tabii ki makyaj bitmez-çıkmaz-bozulmaz, hafta sonu yurtdışına çıkılır, zengin koca bekler, lüks mekanlarda takılınır ama elde hep vardır fakat avuçta kalmaz, düzenli plates yapılır, haftada bir falcıya muhakkak gidilir, çay sevilmez, tüm kıyafetler degajelidir, yazı kışı istikrarlıdır bozulmaz-kapanmaz, dul anne ile birlikte kalınır, keşfedilmeyi bekler.

Memur;

Bayan, genelde kazak tercih edilir, çoğu boğazlı olmak üzere, bot ve babet kullanılır, kot olmadı kanvas vardır, bazı bıyıkların alınması unutulur, işten başını kaldırmaz, genelde mesaiye kalınır, görev adamıdır, inisiyatif almaz, yeter diyene kadar verilen iş hakkında soru sorar, yuvarlağa yakın gözlük takılır, en markalı şeyi cep telefonudur, sürekli sms atar, en büyük korkusu klavyenin bozulmasıdır, en az maaş alandır, ne sorun çıkarır ne çözüm üretir, isteme günü için giyeceği elbise dolabında sürekli hazırdır, arada dener ama bozmadan tekrar kaldırır, kedisi vardır, hayvan hakları savunucusudur, ortaokul arkadaşları ile hala görüşür, yedi kardeşlerdir, en küçüğüdür.

Veee Geronimo;

Müdürleridir, bayandır, küfürbazdır, saçları sürekli arkadan topludur, kendi gibi, hep elbise giyer, altına da uygun olmayan ayakkabılar, çocuğu olduktan sonra biraz yumuşasa da bu hali sadece Cuma 09:00 – 12:00 arasıdır, hızlı araba kullanır, eşi ve bir çocuğu vardır, ekibi korkar, kreşteki eğitmenler korkar, yemekhanedeki garsonlar korkar, büfedeki çocuk korkar, genel müdür bile korkar, tuttuğunu koparır, sektörü çok iyi bilir, çok çalışmasa da iyi bağlantıları vardır, ekibi iyi koşturur, mücevher sever, etçildir.

Seçmeyi yaparsınız, yerleştirmek tetris’e benzemez !..

 

kuresel-rekabet
Previous Post
KÜRESEL REKABETE HAZIR YETENEKLERİ YETİŞTİRMEK
Hak Ettiğimden Fazla Mı Kazanıyorum
Next Post
Hak Ettiğimden Çok mu Maaş Alıyorum?

0 Comments

Leave a Reply